Autotestarea - Intrebari frecvente

Vedeti toate raspunsurile | Ascundeti toate raspunsurile
1. Care sunt avantajele automonitorizarii INR?

Automonitorizarea INR:

  • Va permite sa va implicati mai mult in tratamentul dvs., oferindu-va incredere si incurajandu-va pentru a mentine controlul asupra terapiei dvs. anticoagulante
  • Va permite sa efectuati testul mai frecvent, fapt care va ajuta sa va mentineti o perioada mai indelungata in intervalul terapeutic si eventual sa reduceti riscul de complicatii cum ar fi cheagurile sau hemoragiile.
  • Faciliteaza adaptarea mai precisa a terapiei dvs. pentru a o face potrivita pentru DUMNEAVOASTRA
  • Nu implica recoltarea invaziva a probelor de sange: este necesara o singura picatura de sange din varful degetului
  • Va ofera libertatea de a va bucura de o viata mai independenta - acasa, la serviciu - oriunde!
2. Cat de des ar trebui sa ma testez?

Automonitorizarea este o solutie eficienta care va permite sa efectuati testul mai frecvent. Dovezile medicale arata ca testarea mai frecventa, de exemplu saptamanal, va permite sa va mentineti nivelurile INR in intervalul terapeutic. Daca aveti nevoie de mai multe sfaturi sau de incurajari in acest sens, intrebati medicul sau asistenta medicala. Intervalul dintre teste va va fi recomandat de catre medicul sau asistenta dvs.

3. Ce este INR (Raportul normalizat international)?

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda utilizarea INR ca modalitate de masurare si raportare a rezultatelor testelor de coagulare a sangelui.

4. Ce inseamna o valoare INR de 1 sau 2?

O persoana care nu ia anticoagulante (anticoagulante orale) are de obicei o valoare INR 1. O valoare INR masurata de 2 inseamna ca timpul necesar pentru coagularea sangelui este de doua ori mai mare. In consecinta, cand valoarea INR este 3, timpul de coagulare este de trei ori mai mare.

Aceasta inseamna ca, cu cat este mai mare valoarea INR, adica, cu cat este mai mare timpul de coagulare, cu atat coagularea este mai inhibata.

5. Ce inseamna interval terapeutic?

Medicul dvs. va va indica un interval terapeutic in functie de afectiunea pentru care primiti anticoagulante. In acest interval veti avea o valoare INR tinta.

Valoarea INR tinta din intervalul terapeutic este valoarea la care prezentati cel mai mic risc de complicatii.

De exemplu, daca intervalul dvs. terapeutic este intre 2 si 3, valoarea INR tinta va fi 2,5. Este important sa mentineti nivelul INR in intervalul terapeutic.