Despre anticoagulantele orale

Medicul dumneavoastra v-a prescris un tip de medicament numit anticoagulant oral. Aceste medicamente se utilizeaza pentru a preveni dezvoltarea cheagurilor de sange.

Aceste medicamente, cunoscute sub denumirea colectiva de antagonisti ai vitaminei K, se utilizeaza de peste 60 ani.  Medicii s-au familiarizat foarte bine cu efectele si profilul de siguranta al acestora. Desi pe piata apar noi medicamente, multe studii stiintifice si experienta clinica au demonstrat ca antagonistii vitaminei K sunt foarte eficienti in reducerea riscului de accident vascular cerebral.

Este important sa mentineti timpul dvs. de coagulare a sangelui in intervalul prescris de medicul dvs.  Poate fi necesar sa luati anticoagulante timp de cateva saptamani, luni sau chiar pentru tot restul vietii dumneavoastra.  Dar indiferent de durata terapiei, nivelurile dumneavoastra trebuie masurate cu regularitate si in acest sens autotestarea INR reprezinta un beneficiu major.

Dar, nu uitati - nu sunteti catusi de putin singur. Exista peste 6 milioane de oameni in lume care iau anticoagulante orale pe termen lung.