•  

   

   

   

  Ma bucur din plin de viata

Viata cu terapia anticoagulanta orala - Exercitii fizice

Lady_in_forest

Exercitiile fizice regulate au un efect pozitiv asupra inimii, corpului si mintii dvs. si reprezinta o parte importanta in mentinerea unui stil de viata sanatos. Acestea pot imbunatati nivelurile dvs. de colesterol si lipide din sange, dar inainte de a incepe un regim de exercitii sau o activitate ar trebui sa solicitati sfatul medicului dvs. Medicul dvs. va poate recomanda sa efectuati o electrocardiograma (ECG) in timp ce alergati pe o banda de alergare sau mergeti pe o bicicleta medicinala pentru a evolua nivelul de efort adecvat pentru dumneavoastra.

Persoanele cu fibrilatie atriala

In cazul fibrilatiei atriale (FA), muschiul inimii bate foarte neregulat si astfel cantitatea de sange pompata din partea stanga a inimii la fiecare bataie poate varia. Persoanele care sufera de FA observa deseori ca au un puls neregulat, care variaza ca intensitate atunci cand isi ating incheietura mainii cu degetul, iar acest lucru inseamna ca organismul este alimentat neuniform cu oxigen atunci cand muschii sunt utilizati, acest aspect fiind valabil si in timpul efortului fizic.

Cercetarile au aratat ca a face exercitii fizice usoare pana la moderate, de exemplu mersul pe jos cu regularitate, poate ajuta persoanelor cu FA.

Inlocuirea valvei cardiace mecanice

Daca ati suferit o inlocuire a valvei cardiace mecanice, veti observa imbunatatiri ale simptomelor dvs. de insuficienta respiratorie sau oboseala, de exemplu, si ati putea fi surprins cat de curand puteti incepe sa va deplasati din nou. Sub indrumarea echipei dvs. de reabilitare cardiaca se poate atinge un nivel adecvat de activitate fizica.

Sfaturi utile privind exercitiile fizice:

 • Cresteti treptat volumul de exercitii fizice initiale.
 • Alegeti o activitate care va face placere!  De exemplu, mersul pe jos, gradinaritul, mersul cu bicicleta, dansul sau inotul.
 • Nu va suprasolicitati: faceti miscare pana cand simtiti o caldura si o usoara insuficienta respiratorie.
 • Incetati miscarea daca va este rau, va simtiti ametit sau insuficienta respiratorie este grava.