Viata cu anticoagularea - Nutritie

CoaguChek_outside_activity_story_LR33



Anticoagulantele orale creaza o deficienta de vitamina K redusa, incetinind capacitatea sangelui dvs. de a se coagula. Multe persoane tratate cu anticoagulante orale se intreaba daca ar trebui sa limiteze aportul de vitamina K din alimentele pe care le consuma, fapt care ar putea reduce eficienta tratamentului cu anticoagulante orale.

Nu exista dovezi privind faptul ca un consum redus de legume ar fi benefic.

Pacientii care urmeaza tratament cu anticoagulante orale sunt sfatuiti sa nu isi modifice in mod dramatic dieta, de ex., sa treaca de la un consum redus de legume la o dieta strict vegetariana sau vegana, cu multe legume.  Daca doriti sa faceti aceasta modificare, trebuie sa verificati cu mai multa regularitate valorile INR in perioada in care se modifica dieta.

Nu uitati ca legumele (de toate felurile) si fructele fac parte din regimul dvs. alimentar la fel ca in cazul oricaror altor persoane care nu urmeaza terapie cu anticoagulante. Diversitatea si consistenta consumului de legume asociat cu un dozaj corect al anticoagulantelor reprezinta calea catre un bun echilibru al nivelului INR cu alimente sanatoase pentru inima.  O dieta sanatoasa si diversificata urmata de terapie anticoagulanta ajustata corespunzator nevoilor dvs. personale este absolut esentiala.  Efectuarea cu regularitate a testelor poate fi esentiala pentru furnizorul dvs. de servicii medicale pentru a face ajustarile corecte necesare.

Ceea ce este in mod categoric nociv pentru valorile dvs. INR este consumul neregulat de legume, adica, un consum mare de legume verzi intr-o zi si deloc in urmatoarea zi.