Factorii de risc pentru persoanele care urmeaza terapia cu anticoagulante orale

Risk_factors_photo

Alcoolul afecteaza valorile INR

Cantitatile mari de alcool au efect coagulant. Cu toate acestea, consumul cronic de alcool are un efect invers, adica se reduce coagularea sangelui. Se recomanda consumul moderat de alcool. Cereti intotdeauna sfatul medicului dvs.

Interferente care pot influenta rezultatul INR pe sistemul CoaguChek XS

Valorile hematocritului in afara intervalului standard (25 - 55%) pot interfera cu rezultatele dvs. CoaguChek XS.  Afectiunile precum policitemia sau anemia, de ex. afectiuni cum ar fi cancerul sau deficienta de fier.

Valorile INR anormal de ridicate la administrarea anticoagulantelor in cazul afectiunii lupus: Prezenta anticorpilor anti-fosfolipide (APA), cum ar fi anticorpii lupus (AL), pot determina timpi de coagulare prelungiti, adica valori INR ridicate. Se recomanda o comparatie cu metodele de laborator fara sensibilitate la APA daca este cunoscuta sau suspectata prezenta APA.

Evitati consumul neregulat de legume sau alte alimente cu continut ridicat de vitamina K.

Urmatoarele alimente se numara printre cele cu continut ridicat de vitamina K si trebuie consumate cu precautie (evitati sa consumati o cantitate mare intr-o zi si deloc in urmatoarea zi):

  • Peste, ficat, spanac, varza, conopida, brocoli si varza de Bruxelles, varza creata.

Produsele din plante medicinale (ceaiurile din plante medicinale) pot influenta, de asemenea, valorile dvs. INR. La fel si vitaminele si mineralele, medicamentele homeopate, medicamentele traditionale, cum ar fi produsele din medicina chinezeasca, probioticele si suplimentele nutritive, cum ar fi amino-acizii si acizii grasi esentiali.

Pentru un mai bun control al valorilor dvs. INR, puteti efectua singur automonitorizarea atunci cand doriti, folosind propriul dvs. analizor CoaguChek® XS cu permisiunea medicului dvs.